Високо- завршни церамски таблици & Прилагоден производител на кујнски кабинети Бидејќи 1996

Совети за животен век на мебел: Како да го одржувате мебелот чист? Како да се измие ќебето?

Животот е прекрасна уметност. Секој детал го открива сопствениот вкус на луѓето. Некои се заплеткани со неуредна вкочанетост, некои се регулирани, а други се уредни и хармонични во хаосот. Секоја навидум неважна навика за однесување и начин на живот може да влијае на здравјето на луѓето на суптилен начин. Затоа, во начинот на справување со секојдневните тривијални работи, можете ли да најдете кратенка по која секој одамна истражувал некоја тема. Како да ги измиете ќебињата и да го измиете ќебето, прво натопете го ќебето во вода, измијте го двапати, потоа растворете го со околу 25 C топла вода плус неутрален прашок за перење во течност за перење, потопете го ќебето, нежно тријте, тријте, а потоа исчистете , потоа исплакнете ја течноста за перење со вода; ако е чисто ќебе, можете да додадете 50 ml бел оцет во последната вода за плакнење за да ја вратите светлата боја на ќебето. Како да се исчисти лебдечкиот кревет на креветот често има пловечки пепел на креветот. Ако го четкате со четка, ќе лета наоколу. Ова не само што го загадува воздухот во затворените простории, туку и не е добро за здравјето на луѓето. Можете да ја измиете старата акрилна облека и да ја исушите. Кога е потребно отстранување на прав, однесете го во креветот и брзо избришете го во една насока. Поради силниот статички електрицитет, на него ќе се адсорбира плутачката прашина. Откако ќе го користите неколку пати, измијте го и исушете го по сушењето. Како да изберете и користите средства за нега на мебел за да ја одржите оригиналната осветленост на мебелот, моментално постојат два вида производи за нега на мебел: спреј за восок за прскање за нега на мебел и средство за нега за чистење. Првиот е главно наменет за разновидно дрво, полиестер, боја, огноотпорна гума и друг мебел, а има два различни свежи мириси: јасмин и лимон; Материјален мебел, особено погоден за мебел од мешан материјал. Пред употреба на восок спреј и средство за одржување за чистење, најдобро е добро да го протресете, потоа директно да го држите резервоарот за прскање и да се појави на 45 степени, за да може течните состојки во резервоарот да се ослободат под стресот што го испуштаат. без притисок. ; После тоа, нежно испрскајте го на место оддалечено околу 15 см од сувата крпа. На овој начин, ако го избришете мебелот, можете да одиграте добар ефект на чистење. За чистење на мебел од ткаенина, како што се софа од ткаенина и лежерно перниче, можете да го користите средството за одржување за чистење на чист тепих. Кога користите, прво користете ја правосмукалката за да ја отстраните правот, а потоа испрскајте мала количина чистач за теписи на влажната крпа и избришете ја.

Совети за животен век на мебел: Како да го одржувате мебелот чист? Како да се измие ќебето? 1

Стапи во контакт со нас
Препорачани статии
Проекти
Начин на пресметка на декоративната табла
Начин на пресметка на декоративната табла
Декоративната табла е еднообразно име за сите чинии. Многу луѓе знаат многу малку за тоа. Освен за некои продавници и производители кои продаваат даски, ќе разговарам со вас за оваа декоративна табла за да ги спречам сите да трошат некои непотребни трошоци при купувањето. Прашањата на кои секој обрнува внимание при украсувањето е во основа квалитетот на таблата, па како да избираме кога ја избираме таблата? Дебелината на декоративната табла е генерално дебела осумнаесет милиметри. Ако задната табла може да биде малку потенка, може да заштеди длабински буџет. Се разбира, треба да ја користите задна рамнина со дебелина од осумнаесет милиметри. Можете да преговарате со трговецот однапред. Ако планирате да купувате мебел преку Интернет, можете да се консултирате на платформата за услуги на клиентите на веб-страницата. Без оглед на тоа кои градежни материјали се купени, прво мора да биде да се разбере методот на пресметка. Прилагодениот плакар е поделен на два методи на пресметка. Едниот метод на пресметка се заснова на областа за развој, а другиот е да се пресмета според површината на проекцијата (исто така наречена област на дупката). Начинот на пресметка на површината за проширување е да се пресмета вкупната површина на украсните плочи што го сочинуваат плакарот; методот на пресметка на површината за проекција е да се пресмета според големината на плакарот, според површината на проекцијата на плакарот на ѕидот. Несомнено е дека единечната цена на проекциската област е дефинитивно повисока од областа за развој. Што се однесува до тоа кој алгоритам е достапен, тоа не мора да значи. Во зависност од тоа како единечната цена и средната плоча одбор. Заштитата на животната средина на еколошката декоративна табла на декоративната табла генерално достигнува најмалку E1, доброто е E0. Нивото на заштита на животната средина на оваа декоративна табла зависи од соодветните сертификати на националниот авторитетен оддел за тестирање. Ако трговецот се пофали дека нивните украсни табли се увезени, мора да ги погледне царинските увозни ваучери, да одобри писма од кинеската агенција за продажба итн. Сепак, вистинската увезена украсна табла е ретка, а цената е висока. Кога декоративната табла ќе го запечати работ на продавницата, можете внимателно да го погледнете работ на декоративната табла за да видите дали работ е строг и дали изработката е деликатна. Бидејќи ако работ не е строг, лесно е да се предизвика деформација и деформација на декоративната табла, што ќе влијае на животниот век на плакарот. Во исто време, ако работ не е строг, изворите на формалдехид во внатрешноста на декоративната табла континуирано се испаруваат, што влијае на воздухот во просторијата и станува извор на загадување. Покрај украсната табла, има и други предмети за патарина што треба да ги прашате дали сакате јасно да прашате. Правете фиоки, табли со слоеви, хардвер, шипки за обесени алишта, такси за инсталација итн. Дали е потребно да се наплаќа посебно?. Кога изгледате како хардвер, можете внимателно да го поттикнете чувството на отворање и да ја видите удобноста на хардверот. Се разбира, условите се најдобри да се избере познат хардверски бренд дома и во странство, што е повеќе гарантирање на квалитетот. Од услугата по продажбата на украсната табла мора да се побара да биде јасна услугата по продажбата, и гарантниот период, а мора да има хартиени ваучери.
Кои се придобивките од приспособувачите во целата куќа?
Кои се придобивките од приспособувачите во целата куќа?
Кои се придобивките од приспособувачите во целата куќа? Зборувајќи за целиот мебел за прилагодување на домот, тој всушност е дериват на мебел по мерка. Сега многу луѓе постепено го прифатија овој модел. Значи, кои се предностите на целиот мебел за прилагодување на домот? Прво, заштедете време. Целиот мебел за приспособување на домот е услуга со едно застанување. Мебелот е добар во еден момент. Не треба да трчате наоколу за да купите мебел. Понекогаш можеби нема да можете да изберете ист стил на производи за мебел, а целото прилагодување на домот може да заштеди проблеми. Вселенскиот стил е координиран и унифициран. Второ, предностите на целиот мебел за прилагодување на домот се рефлектираат во целосното искористување на просторот. Целата резиденцијална приспособување може целосно да го искористи просторот, како што се мебел од ѕиден тип, целосен мебел итн., да го интегрира мебелот со ѕидот за да ги елиминира непотребните ѕидови за да ги елиминира непотребните ѕидови. Дури и ако отворате или правите прегради, јазот помеѓу мебелот и ѕидот се намалува, а исто така внесува едноставност во идното чистење. Покрај тоа, сопственикот може да учествува во дизајнот на куќата. Оваа предност е што не можете да си дозволите мебел. Дизајнерот на целиот дом прилагоден мебел дава план. Можете да го кажете вашиот начин на живот, да им го кажете омилениот стил на дизајнерите, да направите промени и конечно да го дизајнирате целиот дом приспособен мебел што ви одговара. Конечно, поголема заштита на животната средина на производителот по нарачка на целата куќа е предноста на приспособениот мебел во целата куќа, а тоа е и она што луѓето го сакаат. Разгледување на неколку размислувања за скокање на платформата 1. Скалилата се безбедни во облекувањето, а оригиналната улога не може да се откаже. За да заштеди простор, треба да одговара на мазниот канал. Висината и ширината на педалата исто така треба да одговараат на големината. Борбата треба да биде стабилна. 2. Во принцип, наклонот на скалите не треба да биде преголем при поставување на наклонот. Не само што мора да ги земете предвид постарите и децата дома, туку и посебно внимание за обичните возрасни. Покрај висината на чекорите. Мерки на претпазливост за прилагодено украсување на плакарот: 1. Поделете ја функционалната партиција. Тој рече: Кога ја делите функционалната област, обрнете посебно внимание на дизајнот на хип-хопот. Поделени според стандардите и различните принципи, и дајте пример: разликувајте според сопственикот и стандардите за суво и влажно, што не само што може да ги земе предвид потребите за одмор и забава на сопственикот, туку и потребите на гостите итн. Во однос на поделбата на функциите, неопходно е да се биде јасен и разумен, да не се мешаат едни со други. 2. Главните точки на декорација се дизајнирани во прилагодената декорација на вратата на куќата од масивно дрво и треба да бидат дизајнирани според идентитетот на сопственикот. Доколку е потребно, означете го степенот на декорација. Главната спална соба и работната соба се генерално поедноставни. Местата за украсување, како што се дневните соби и рестораните, се најдобро највисоко ниво. Преку главната и втората декорација може да се одреди клучниот дел од декорацијата. Ова е многу важно. 3. Структурата на уредите за напојување со електричен и дизајн на осветлување скокање во затворена бања е посложена. Како одговор на овој проблем, при дизајнирање, мора да биде не само погодно, туку и да се обезбеди безбедност. Неопходно е да се направи разумен распоред и жици на електричните апарати. Во дизајнот на електричниот штекер, тој е поставен во сувата површина на бањата колку што е можно повеќе; со цел да се одржи просторното чувство за простор, осветлувањето и вентилацијата се многу важни. Тие бараат дизајнерите внимателно да го разгледаат во дизајнот.
Каков мебел треба да бидат опремени хотелите со пет ѕвезди
Каков мебел треба да бидат опремени хотелите со пет ѕвезди
Има многу хотели со пет ѕвезди, но за да се покаже луксуз и висок квалитет, тоа мора да биде хотелскиот мебел со пет ѕвезди. Следниот уредник ќе ја воведе основната конфигурација на хотелскиот мебел со пет ѕвезди. Мебелот на хотелите со пет ѕвезди вклучува кревети (кружни кревети, кревети за размислување Кси Менг, водени кревети), трпезариски маси и столови, малку тапети, ТВ (LCD TV), аудио опрема, комплет компјутерска опрема, софа од висока класа, ламби покрај креветот, лампиони покрај креветот, масичка за кревет, висококвалитетен тепих или висококвалитетна дрвена табла, има сонливи светла во затворени простории, огледала со цело тело, плакар и масички за кафе, држачи за наметки, полици за багаж, комплетни тоалети (пелети, фустани, огледала , опрема за туширање), опремени со фен и фен за коса и вага за тежина, телефон, обезбедување услуги за хемиско чистење, влажно перење, пеглање и поправка, а исто така обезбедува услуга за чевли и чевли. Хотел со пет ѕвезди Мебел за луксузен претседателски апартман 1. Кревет за перниче за душек со луксузни перничиња, масичка за пишување, плакар и закачалка, масичка за кафе, седиште или едноставна троседот, ноќна маса, светилка покрај креветот, подна светилка, огледало за цело тело, полица за багаж итн. Напреден мебел. 2. Материјалите за хотелски мебел го украсуваат теренот, површината на ѕидот, елегантна и мека боја, користат партиционално осветлување и намената е добра. Има добри системи за издувни воздух, приклучоци за напојување 110/220V, помошни машини за телефон. Се јави со фен и тежина. Снабдување со ладна и топла вода во 24 часа; 3. Мебелот и бањата на хотелот треба да бидат опремени со висококвалитетно пумпање и комода, маса за облекување (со леген, огледало за облекување), када и глава за туширање (ако имате посебна туш кабина, можете да имате млазница за туширање), натпревар Има завеси за туширање, јажиња за сушење алишта. Преземете ефективни мерки против лизгање. 4. Хотелскиот мебел мора да има директно повик и меѓународни разговори на долги релации. До телефонот има упатства за употреба и телефонски именик; има дигитални телевизори во боја, компјутери, аудио опрема и проект за видео надзор. Нема помалку од 16 канали за репродукција, вклучително и сателитски ТВ-програми или програми за самостојно вклучување, со упатства за канали и списоци со програми. Содржината на репродукцијата треба да биде во согласност со прописите на кинеската влада. Постојат најмалку два канали за самоорганизирани програми, не помалку од два пати на ден, а времето на завршување навечер не е најрано во 1 часот по полноќ.
Каков вид на мебел од цврсто дрво е многу удобно да се чувствува?
Каков вид на мебел од цврсто дрво е многу удобно да се чувствува?
Секој сака мебел од цврсто дрво. Покрај неговата заштита на животната средина, има и клучна причина, односно е многу удобно за „допирање“. Карактеристиките на допирот на суровините обично се користат за да се оцени евалуацијата и евалуацијата. Карактеристиките на допир на мебелот од цврсто дрво и структурата на механизмот на примена на дрвото е многу тесно поврзана со главниот израз на структурата на површинскиот механизам. Напротив, карактеристиките на допир на површината на мебелот од цврсто дрво, исто така, ги одразуваат многу критичните површински хемиски својства на дрвото. Производител по сопствена куќа 1. Кога топлото и студеното чувство на површината на мебелот од масивно дрво ќе ја допре површината на суровината со рака, температурата на површината на страницата ќе ги стимулира визуелните органи на личноста, правејќи ги луѓето да чувствуваат дека е топло или студено. Научните истражувања откриваат дека суровините со мали коефициенти на пренос на топлина, како што се пена пластика и светло дрво (дрво со релативно мала густина) и неговите карактеристики на допир се топли. Ладно чувство. Кога луѓето го допираат дрвениот под, според суровините за дрвениот под (дрво, мешана нечистотија, ПВЦ пластика), експериментирале со внатрешна температура од 18 степени Целзиусови, а температурата на кожата се намалува со голема кал. Слаб. Се гледа дека температурата на природната средина не е штетна за дрвото. Во текот на целата година, мебелот од цврсто дрво може да им даде на луѓето умерено чувство на студ и топлина. Коефициентот на пренос на топлина на дрвената линија е генерално 2 до 2,5 пати поголем од оној на аурата. Затоа, надолжната сечена површина на дрвото е малку посилна од топлината на хоризонталниот дел. Различен мебел направен од дрво со релативна густина, по допирање на температурата на раката, температурните промени се различни: релативната густина (лесно) дрво, температурата е исклучително бавна; Намален на бавно место; температурата останува стабилна за дрвото со релативна густина со средно ниво, температурата останува стабилна. 2. За дебелото ниво на грубата лизгачка суровина на површината на мебелот од масивно дрво се одредува конвексното ниво на површината. Иако мебелот од масивно дрво поминал низ сечење или полирање, бидејќи дрвените ќелии се изложени на хоризонталниот дел, површината на мебелот од масивно дрво не е целосно мазна. Предностите и недостатоците на вистинските ефекти на планирање, мелење, стружење, стружење, итн., И дебелината на површината на површината на мебелот на високо ниво. Постои разлика помеѓу дебелината на иглолисното дрво и широколисниот шумски материјал. Дебелината на материјалот на дрвото од хлорпироцист доаѓа од вкупната ширина на тркалата на дрвото; дебелината на широколисниот шумски материјал е поширока од онаа на материјалот од иглолисни дрвја. Клучот е дека грубоста на површината е ефикасна. Покрај тоа, мазноста на површината на мебелот е исто така поврзана со отпорот. Повеќето од нив лежи во анатомската структура на површината на дрвото, како што е промената на утрото, средината и доцната (во мазна линија, мазноста на доцните материјали е подобра од раниот материјал), а управувањето е цевка. Големина и тип на устата, линии на преклопување итн. 3. Тврдата и меката дрвена површина на површината на мебелот од цврсто дрво има одредена цврстина, а нејзината вредност варира од зеленото растение. Тврдоста на повеќето материјали од иглолисни дрвја е помала од широколисниот шумски материјал. Првиот се нарекува мек материјал, а вториот се нарекува тврд материјал. Тврдоста на внатрешната дупка на материјалот од иглолисни дрвја е околу 3 пати поголема од максималната и најниската вредност, а широколисниот шумски материјал е 12 пати нагоре и надолу. Без разлика каков вид на дрво, цврстината на внатрешната дупка е повисока од страничната, а површината на жицата е малку повисока од површината со дијаметар. Затоа, цврстината на различни делови од зелените растенија и истото зелено растение е многу различна. Некои се чувствуваат меко и меко, а некои се чувствуваат тешко. Цврстината на бојата и влијанието на мебелот и неговите експерименти отпорни на удари, и тврдоста на дрвото има непосредна врска. Кога цврстината на дрвото е висока, релативната цврстина на слојот за боја за мебел исто така ќе се зголеми. На пример, често има некои гребнатини и печатење под притисок на работната површина. Појавата на оваа ознака има ниска цврстина на лак слој. Тоа е и причина за малата цврстина на самото дрво. Затоа, секој сака да го користи тврдиот широколисен шумски материјал за да го користи на работната површина. Како влакно, дрвото може да предизвика и еластичност и пластична деформација, што ги прави луѓето да се чувствуваат удобно.
Ве научи на општите чекори на декорацијата на куќата
Ве научи на општите чекори на декорацијата на куќата
За многу луѓе кои штотуку купиле нова куќа, чувството на само купување на нова куќа е исто така позаплеткано. Иако ја купив куќата, следната голема задача на украсувањето е навистина главоболка. Според овој статус кво, Nantong Decoration Co., Ltd. на сите им ги даде платнените скали за украсување на куќата. Пред се, мора добро да се потрудите однапред да собирате информации и однапред да погледнете некои содржини за уредувањето на куќата на Интернет. Само со одредување на стилот што сакаме да го украсиме, можеме да ја извршиме следната работа. При изборот на нашиот омилен стил на декорација, можеме повеќе да комуницираме со компанијата за украсување за да им овозможиме целосно да го разберат стилот што го следиме и животната средина по која копнееме. Уште повеќе, погледнете ги информациите во овој поглед, и повеќе споредба, и конечно потврдете како е уредена нашата куќа. Второ, според искуството, постои уште една важна точка, односно треба да ја измериме големината на нашата куќа во следниот чекор, за да можеме да го направиме тоа во нашите срца, што е погодно за нашето предвидување за цената на декорацијата. Во исто време, компанијата за украсување е посигурна кога преговара. Потоа, дозволивме искусни дизајнери да дизајнираат за нас.
Како да ја исчистиш плод
Како да ја исчистиш плод
Поради предностите на силната функционалност и високата стапка на искористеност на просторот, приспособениот мебел го сакаат потрошувачите, но бидејќи некои карактеристики на мебелот по нарачка не се многу јасни, кога луѓето чистат мебел по нарачка, секогаш ќе има некои чисти недоразбирања. Кога го чистите и прилагодувате домот, тој е повеќе склон кон следните недоразбирања при чистењето. Уредник за прилагодување на цврсти дрвени врати споделен со вас: Недоразбирање 1: користете стари јакни или груби ткаенини како шиење или копчиња во стара облека или копчиња што лесно се гребат мебелот од даска, а грубите ткаенини исто така лесно предизвикуваат гребнатини на површината на мебелот . Меки крпи, памучна ткаенина, памучни ткаенини и други добро впивачки ткаенини за бришење чист мебел од штица. Недоразбирање 2: Сува крпа за бришење даска за мебел, прашина на површината на прав. Многу луѓе мислат дека користењето сува крпа за извршување на работата за чистење е брзо и практично, но всушност, сувата крпа не е погодна за чистење на мебел од табла, особено избришете ја прашината со сува крпа со сува крпа. Прашината е составена од влакна, песок и чакал итн. За време на процесот на бришење со сува крпа, бојата на површината на мебелот од типот на плочата е уништена. Иако привремено не се гледа со голо око, со текот на времето мебелот е затемнет. Недоразбирање 3: Измијте сапун и миење садови со вода за сапуница, машина за миење садови итн. се средство за чистење што обично го користиме кога чистиме, но запомнете дека кога чистите мебел од даска, не користете го за да го чистите поради вода со сапуница, бидејќи вода со сапуница Таа не само што има ефект на чистење и деконтаминација со детергент. Имаат и одредена корозивност, што ќе ја оштети површината на мебелот и ќе го направи мебелот затемнет. Недоразбирање 4: Мешаните средства за чистење на средствата за нега не можат да се користат случајно, како и средствата за нега. Различен мебел и различни материјали треба да користат различни средства за нега за да предизвикаат оштетување на мебелот. На пример. Избегнувајте ги овие недоразбирања, како да го исчистам? Чекорите за чистење треба да се исчистат одвнатре кон надвор. Мебелот, плакарот и ноќната маса да се чистат во спалната соба. Ова е дел од чистењето. Обидете се да ги исчистите работите во кабинетот и исчистете го. Избришете ја површината со влажна крпа. Ако нема други дамки, избришете го со мека сува крпа. Само дамки во вода. Дневната соба треба да се исчисти, освен масичката и софата, тоа е кабинет за ТВ. Ако софата е кортикална, можете да користите вода за да направите едноставно бришење. Можете да го избришете напред-назад со памучна крпа натопена на жолтото место;. Масичката за кафе може директно да се избрише со вода, а потоа да се избришат дамките од сувата вода. За кабинетот на телевизорот, исто така, се препорачува прво да ги исчистите предметите внатре во кабинетот, да го избришете со влажна крпа, а потоа да ги избришете дамките од вода со сува крпа. За приспособен мебел, кујната има потреба од простор за складирање отколку каде било, така што дизајнот на кујнскиот кабинет од масивно дрво ќе има многу кабинети за складирање, но и кујнскиот кабинет е поверојатно да привлече животни како лебарки и глувци. , Задолжително исчистете ги предметите во кабинетот и проверувајте ги еден по еден. Без разлика дали има лебарки или нешто скриено во кесата и конзервата, а потоа исчистете го кујнскиот кабинет. Ако лебарките се склони да се појават во домот, можете да ставите листови тутун или таблети од камфор во кујнскиот кабинет. Ако има глувци, можете да ставите бибер за да спречите. Чистењето на ресторанот е главно за чистење на масата и винскиот кабинет. Исчистете ја трпезариската маса, не заборавајте да изберете различни средства за чистење за различни материјали. За приспособените повеќефункционални маси што се преклопуваат, преклопувачкиот дел исто така треба да се отстрани и исчисти и избрише пред да се повлече. За кабинетот за вино во ресторанот, доколку шишето е поставено хоризонтално, не се препорачува да се чисти. Може да се исчисти директно. Ако е поставен, извадете го вграденото шише и исчистете го. Шише. На влезот на влезот, кога се прилагодени кабинети за чевли, шкафот за чевли обично се поставува овде. Ако ормарот за чевли е главно прашина, откако ќе ги извадите чевлите, избришете го директно со влажна крпа, а потоа исушете го со сува крпа. Патем, исчистете ги чевлите и вратете ги назад. Впрочем, кабинетот за чевли е помалку вентилиран. Можете да ставите апчиња камфор или кожа од грејпфрут во кабинетот за дезодорирање и инсекти. Покрај тоа, ормарот за складирање, како што се полици за книги и други места, исто така мора да работи на чистење, а полицата за книги мора добро да го спречи вагонистот. Ова може да ги заштити и книгите и прилагодениот мебел. Мерки на претпазливост за одржување и сакате да го приспособите мебелот долго време. Мораме да завршиме добро со чистењето, но и да вршиме нормална работа за одржување. Овде, бебето препорачува некои мерки на претпазливост за прилагоден мебел на кои обично треба да обрнете внимание. 01 Треба да се користат влажни партали при чистење, бидејќи влажната крпа може да го намали оштетувањето на површината на бојата на мебелот. 02 Прилагодениот мебел треба да избегнува висока температура и влажност, затоа извртувајте ја водата колку што е можно кога користите влажна крпа. Избришете го со влажна крпа и исушете го со сува крпа. Не дозволувајте премногу вода да остане на мебелот; , Трансформиран, така што мебелот од типот на чинија треба да биде далеку од области со висока температура. 03 Експертите за приспособени ормари го потсетуваат мебелот редовно да го чисти и често да го брише за да избегне размножување бактерии. Ако се појави работ на мебелот од таблата 04, се чини дека е подигнат и надвор од слојот и може да се покрие со тенка ткаенина на него. Заморот со пегла може да го врати оригиналниот изглед (користената ткаенина не треба да биде премногу тенка, температурата на железото не треба да биде превисока).
Како правилно да купите внатрешни дрвени врати за време на украсувањето?
Како правилно да купите внатрешни дрвени врати за време на украсувањето?
Во декорацијата на домот, вратите и прозорците сепак избираат дрвена врата. Сепак, дрвената врата не само што бара повеќе во декорацијата, туку додава и многу барања во однос на перформансите на самата дрвена врата. Повеќето луѓе ќе ја спомнат функцијата на звучна изолација при изработката на внатрешни дрвени врати Nantong. Исто така е едноставен и дарежлив во дизајнот на дрвената врата. Уредникот за прилагодување на вратата од цврсто дрво верува дека прво треба да се разјасни стилот на целокупниот дизајн на декорацијата и вратата што е поддржана со него. Второ, треба да се определи според местото на употреба. На пример, според местото на употреба и употреба, може да се подели на општи украсни врати, решетки и стаклени украсни врати итн. Влезната врата, сигурна и силна врата против кражба, композитна врата од масивно дрво, сите дрвени врати од цврсто дрво; општите врати за дневни соби и спални ќе избираат високоцврсти дрвени врати со високи безбедносни перформанси, севкупно дебели и цврсти, најчесто користат врати од типот на вентилатор и рамни врати. Кујната и тоалетот можат да изберат да туркаат или да се преклопат од типот на врата. И просторијата за складирање може да избере врата со решетката со подобра дише. Бојата на бојата на дрвената врата дрвената врата треба да биде хармонична со просторијата; бојата на дрвената врата треба да биде во контраст со бојата на ѕидот и да ја задржи истата боја како и земјата; бојата на дрвената врата треба да биде блиска до бојата на мебелот;. Стилот на уредување на домот во стил на дрвена врата вклучува: кинески, европски, едноставен итн. Ако европскиот стил декорација дома, дрвена врата може да избере европски или поблизок стил. Оваа комбинација ја покажува убавината и единството на домот. Материјалите за дрвени врати како црвен бор и брест се прилагодени на декорацијата на општите оценки; водена врба, дрвена и бејлум се прилагодени на декорација со средна класа; и ела, црвен штурец, орев, тиково, махагони и друга луксузна станбена декорација. Кога купувате, треба да ги идентификувате бојата, текстурата, текстурата и другите аспекти според различни материјали.
Некои предлози за прилагодени кабинети во стратегијата за украсување
Некои предлози за прилагодени кабинети во стратегијата за украсување
1. Не избирајте премногу панели за кабинети во боја. Премногу боење нема да изгледа добро, а целокупното чувство ќе биде лошо. Општо земено, двете бои може да се користат како контрастни бои. 2. Изборот на рачката е првиот избор. Вратата на кабинетот е опремена со уред за враќање и прекинувач за печатење, што е особено погоден за модерни минималистички стилови. Особено кога во семејството има деца, не грижете се за деца кои не се рачно дизајнирани. 3. Ако не ја сакате трпезариската маса секој ден дома, треба да ја организирате пред секој оброк. Прибор за маса и кабинети може да се постават со многу работи. 4. За хардвер, кабинетите што се користат во нашата куќа во основа не се оштетени. Местото каде што е лесно да се оштети е вратата на кабинетот. Некои не се лесни за отворање, некои не се затвораат, чкрипат и не штедат пари на хардверот. 5. Висината на кабинетот е помеѓу 800 и 880. Висината на кабинетот се одредува според висината на луѓето кои често готват дома. Ако треба да се наведнете за да ги измиете садовите, ќе бидете уморни. Можете да го пробате во изложбениот салон на кабинетот. Најдобрата висина е исправена, само допрете го дното на мијалникот со раката.
Обработка и монтажа на шупливи лизгачки врати!
Обработка и монтажа на шупливи лизгачки врати!
Постојат два типа на стилови на шупливи лизгачки врати во средно-празната лизгачка врата од нерѓосувачки челик. Едната е формата на роговиден од 45 степени и хоризонталната страна. Некој понекогаш бара агол на заварување, што е многу проблематично и резултатите не се добри. Обработката на турнете ја вратата во шуплива, најдете продавница со заоблена машина, измерете го стилот, зборувајте за цената, луѓето ќе ја измерат големината, брзо обработуваат. Монтажа на лизгачка врата, генералните трговци немаат монтажа и мора да ја направат сами. Сепак, работ на нерѓосувачкиот челик по обработката е многу остар. Внимавајте да не ги исечете рацете. Само откинете ја белата заштитна фолија по завршувањето. Горенаведените информации се составени од уредникот на производителот на турни врати (Уредник). Ако треба да дознаете повеќе, ве молиме најавете се на веб-страницата за детали. Совети за купување: Подлогите на лизгачката врата од типот на граница обично се алуминиумска легура и пластичен челик. Бидејќи алуминиумската легура има карактеристики на мала тежина и висока јачина, таа е висококвалитетен материјал (Материјал) кој ја поместува подлогата на вратата, кој постепено ги замени пластичните челични производи. Легурата на алуминиум е поделена на обична легура на алуминиум-магнезиум и алуминиум титаниум магнезиумска легура. Металниот титаниум има карактеристики на висока јачина, мал дел и висока цврстина. Затоа, неговата цена ќе биде неколку пати поскапа. Дополнително, висококвалитетната површинска обработка има анодна оксидација, електро-вивачко прскање со јаглен итн. Овие процеси имаат поголема цврстина и естетика од едноставното прскање и позлата. Ако дебелината се користи како јадро на вратата со стакло или сребрено огледало, тоа е генерално дебело 5 mm; ако дрвената табла се користи како јадро на вратата, дебелината од 10 mm мора да се користи како најдобра. Некои производители наместо тоа користат потенки дрвени табли (8мм или дури 6мм) за да ги заштедат материјалните трошоци. Премногу тенки дрвени штици, туркајќи нагоре, изгледа несериозно и се тресе, а стабилноста на е слаба, а по одреден временски период лесно се искривува и деформира. Површината на бојата се прска и се пренесува на двојниот слој на брендирање, односно отстранување на површинската прашина, со што се отстранува хибридизацијата, со што се зголемува адхезијата на површината на бојата. Едноставно брендирање, дури и не е вградено, така што површината на бојата лесно се паѓа, а текстурата не е јасна. Површината на производителите на големи лизгачки врати ја обработува самата компанија (Компанија), а потоа се обработува со увезена напредна технологија. Површината на бојата на производот е мазна и нежна, униформа и полна и чиста текстура. Производителите на мали лизгачки врати се профилите на готовиот производ на големо (Боја) на фабриката за профили. Површината не може да се ракува сама по себе. Бојата на вратата не се совпаѓа, разликата во бојата е голема и така натаму. Дрвените штици (главно табли со влакна и честички) на лизгачките врати се вештачки табли. Многу производители на ѕидни ормарски врати на пазарот најчесто се произведуваат во земјата, па дури и користат материјали со дебели плочи. Многу плочи ја надминале содржината на содржината на формалдехид. Во студената сезона на север, кога вратите и прозорците се затворени, тоа има поголемо влијание врз физичкото здравје на потрошувачите. Макарата за лизгачки материјал е најважната хардверска компонента во лизгачката врата. Материјалот на макара на пазарот е пластична макара, метална макара и макара од стаклени влакна. Металната макара е силна, но лесно се создава бучава при контактирање на патеката. Макара од јаглеродни стаклени влакна содржи валчести лежишта, мазни лизгачи за притискање, долготрајна отпорна на абење, затворена структура од типот на кутија е ефикасна и е посоодветна за северниот регион на ветрот и песокот. А некои лизгачки врати со низок степен се направени од органска пластика, која лесно се носи и деформира. Тоа ќе флуктуира на високо и на ниско време. , Лесно е да се излета од шините при туркање и влечење, не е безбедно. Протресете ја вратата со вертикалната насока на лизгачката шина, колку е помал степенот на тресење, што покажува дека е подобра нејзината стабилност. При тресење, внимавајте да ја набљудувате горната макара и горната шина за лизгање. Ако квалитетот (MASS) е добра лизгачка врата, јазот помеѓу јазот помеѓу неа е речиси нула. Затоа, тесната комбинација на горната макара и лизгачката шина ја одредува мазноста на нејзиното лизгање. Предностите и недостатоците на долното тркало можат само да обезбедат дека може да се гарантира неговиот добар ефект на лизгање и долгиот циклус на употреба. Високите мобилни лизгачки врати се направени од карбонски стаклени влакна, со тркалачки мониста, со естри за подмачкување. Полошата макара често се прави од инженерска пластика или органска пластика. Попречувајќи, може лесно да се деформира по долго време, што влијае на стилската преграда на таблата со ефект на туркање: како преградна врата, повеќето од нив се попроѕирни површини на плочата, што може да го направи просторот поотворен, земајќи ги предвид декоративен ефект (Ефект), во комбинација со целокупниот стил на собата. Врати на кабинети: Материјалите се дрвени даски, стакло, огледала и др. Висината на движењето на стаклото не треба да надминува 2,5 метри. Спалната соба не треба да избира врата за движење на огледалото. Вратата за движење на плочата е едноставна и дарежлива, а безбедноста е добра. Уредот стоп-стоп генерално се користи за блокирање на блокови, но карактеристиките на челикот од високата класа ќе бидат посилни, а челикот не е добар. По долг судир, ќе произведе поместување. Всушност, металот има период на замор. По долго време на работа, лесно се деформира, а блокот за застанување обработен од бакар може да биде отпорен на корозија и може да одржува стабилност долго време. Затоа, можете да изберете такви материјали колку што е можно повеќе.
Формирањето на целокупната гардероба исто така обрнува внимание на стилот
Формирањето на целокупната гардероба исто така обрнува внимание на стилот
Производите од дрво во декорацијата се обработка на дрво на лице место или професионално фабричко прилагодување. Играјќи мебел, можете целосно да го искористите просторот, можете да направите сè, но стилот е многу ригиден, а рачно изработеното производство не е погодно за убавина. Иако стилот на купување готови производи е значително подобрен, големината е најголемото тесно грло. Сепак, многу семејства сега избираат да го приспособат целокупниот дом, да ја прилагодат големината на самото место и да постигнат убавина и големина. Сега се споменува целокупната координација на стилот дека се споменува прилагодениот плакар. Ако сè уште мислите дека тоа е обичен шев на дрвена штица, не е во ред. Според Сити, нивната компанија ја истражува класификацијата на целокупниот плакар според стилот, и различни стилови и различни цени. Тоа значи дека покрај разликата во боја, целокупниот плакар внимава и на стилското совпаѓање. Изберете го вистинскиот плакар од плакарот и детскиот плакар. Всушност. Плакарот во спалната соба на постарите не треба да биде превисок. Дури и ако висината на самиот плакар не може да се промени, тој треба да се прилагоди колку што е можно повеќе во неговиот внатрешен простор. Бидејќи постарите лица не треба да се качуваат нагоре и надолу, таблата со горниот слој не треба да биде премногу висока за да им олесни на постарите да ги преземат работите работите. Постарите не се погодни за свиткување. Премногу сквотови или свиткување ќе ја зголемат опасноста. Висината на фиоката може соодветно да се прилагоди. Централната форма е посоодветна за постарите лица. Плакарот во педијатриската спална соба, исто така, треба да ја дизајнира положбата на фиоката повисоко за да ги спречи децата да бидат заробени при влечење. Ако детето е поголемо, положбата на фиоката може да се постави што е можно пониско за да се олесни собирањето на предметите. Можете исто така да оставите повеќе соби во долниот дел и да поставите предмети што често ги користат децата. Плакарот во спалната соба на возрасен треба да го зголеми просторот на суспензијата за облека, што е погодно за поставување на облеката што често се менува. Дополнително, додајте неколку решетки кутии кои се погодни за складирање на чорапи, вратоврски, долна облека, шалови и други предмети, што ќе направи внатрешниот простор да изгледа уреден и лесен за употреба.
нема податок
BK CIANDRE е професионален производител на керамички маси и минималистички мебел Р &Глобален провајдер на решенија D.
Претплати
Претплатете се Ако сакате да бидете наш партнер, ве молиме не двоумете се, нашата приказна ќе започне со вашиот контакт.
Контакт
Ангела Пенг.
+86 135 9066 4949
ФабрикаName Адреса : Не. 7 Bo'ai East Road, округ Нанхаи, Сити Фошан, провинција Гуангдонг
Адреса на канцеларија : Соба 815, зграда Т9, паметен нов град, град Џанг Ча, округ Чан Ченг, Сити Фошан, провинција Гуангдонг, Кина
Ако имате прашање, ве молиме контактирајте на
Авторски права © 2022 Guangdong BKX Smart Furniture Co., Ltd. | Тајп
разговор преку Интернет
Hello, please leave your name and email here before chat online so that we won't miss your message and contact you smoothly.